¨

Medicin bag lås og slå

Der er streng kontrol med medicinen på sygehuse. Det mener man på Næstved Sygehus, hvor en læge er blevet taget i at misbruge morfin-lignende medicin to gange. Blandt andet under en operation.

Først og fremmest bliver stofferne opbevaret sikkert bag dobbelt lås. Der bliver skrevet ned, holdt øje med og ført regnskab over, hvor meget der er, og hvor meget der bliver brugt.

Og så er der også et lidt mere uformelt system, fortæller Kim Garde, der er ledende overlæge på Anæstesi-afdelingen på Næstved Sygehus:

- Vi holder øje med hinanden på den gode måde. Vi lægger mærke til, hvis nogen ændrer adfærd eller pludselig gør mærkelige ting, der kan tyde på, at vedkommende er ude i et misbrug, siger Kim Garde.

Alligevel sker det ifølge Sundhedsstyrelsen omkring ti gange om året, at regionens læger og sygeplejersker bliver taget i misbrug.

- Vi kan ikke gennemføre en arbejdsdag uden et vist svind. Det betyder, at hvis man vil, så kan misbruge stoffer i hvert fald i en kort periode, siger ledende overlæge Kim Garde.

I følge overlægen er kontrollen med de farlige stoffer langt mere striks blandt andet på de amerikanske sygehuse. Alligevel er han ikke interesseret i at skifte det danske kontrol-system ud:

- Jeg tror på den model, vi har i dag. Altså med et grundigt regnskab og den kollegiale opmærksomhed, siger Kim Garde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App