Måtte vente tre måneder på kræftdom

John Hulkvist måtte vente i tre måneder på at få at vide, at han havde kræft i spiserøret. Nu er han for svag til operation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tilbage i december da John Hulkvist var indlagt på Bispebjerg Hospital på grund af en blodprop, begyndte han at få stærke smerter i maven. Han fik derfor taget prøver af sit spiserør.

Men han og hans familie måtte vente lang tid på at få at vide, hvorfor det gjorde så ondt. De rykkede flere gange for at få prøveresultaterne fra hospitalet, men svaret kom først i tirsdags, over 3 måneder efter prøverne blev taget.

 - Det er altså kræft i spiserøret, og det sidder 35 cm ned fra kæben og ned til mavesækken, siger John Hulkvists kone gennem 51 år, Inge Schaadt.

Fordi prøveresultaterne kom så sent, er John Hulkvist nu blevet for svag til en operation. Han har tabt sig 15 kg siden december, sådan at han i dag kun vejer 50 kg.

 - Det er jo nogle lidt dystre udsigter vi har, men vi håber på det bedste. Jeg ved ikke, hvad vi ellers skal stille op, siger Inge Schaadt.

Bispebjerg Hospital erkender at det er deres fejl og har sagt undskyld til familien. Men familien siger, at de ikke kan bruge deres beklagelse til noget som helst. Det giver dem ikke de sidste tre måneder tilbage.