Måtte ikke se sin døde mor i kapellet

Næstved Sygehus nægtede i første omgang at give søn adgang til at se sin pludseligt afdøde mor, fordi det var påske. Kom tilbage efter påske, lød beskeden til sønnen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var Max Pedersen fra Gilleleje i Nordsjælland, som ifølge Sjællandske mistede sin 78-årige mor. Hun blev fundet død i sit hjem i Præstø  påskesøndag.

Han besluttede sig derfor for at køre til Sydsjælland.

- Jeg ringede først til Næstved Sygehus, men her fik jeg at vide, at jeg først kunne få lov til at se hende efter påske - om tirsdagen. Jeg skulle altså vente over 48 timer, siger Max Pedersen til Sjællandske.

Han kørte alligevel afsted og tryglede og tiggede receptionen på Næstved Sygehus om at få lov til at se sin mor. Efter en halv times tid dukkede der en kapelbetjent op, siger sønnen.

Kapelbetjenten, der var sur over at måtte forlade en påskefrokost, gjorde den afdøde mor lidt i stand og gav Max Pedersen 10 minutter sammen med hende. 

- Jeg kan godt forstå hans frustration. Selvfølgelig skal man have lov tilat se sine pårørende. Det her handler om, at vores regler på området ikke længere er helt tidssvarende og trænger til at blive opdateret, sigerConnie Lærkholm,  vicedirektør i Sygehus Syd