Masser af debat om trafik i Næstved

Cirka 900 elever fra 9. klasser i Næstved Kommune deltog torsdag i en stor trafikkonference.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man er 18 eller 19 år, har man seks gange større risiko for at blive involveret i en trafikulykke end ens forældre. Hvis man er mellem 18 og 24 år, risikerer man at blive en del af en tredjedel af de ulykker, der sker på vejene. Og hvis man er mand, er risikoen endnu større. Det er nemlig farligt at være ung og færdes i trafikken. 

- Det skyldes primært, at de unge tager flere chancer, overvurderer deres kørefærdigheder, og at de mangler erfaring, lyder det fra Annette Olsen, som er trafiksikkerhedsmedarbejder i Næstved Kommune.

Derfor havde Næstved Kommune arrangeret en trafikkonference for kommunens 9. klasser torsdag i BioCity på Fabriksvej i Næstved.
Omkring 900 elever fik mulighed for at møde færdselspolitiet og trafikofre. De kunne blandt andet se, hvordan redningsberedskabet arbejder på et ulykkessted. I en simulator kunne de unge opleve, hvordan uopmærksomhed påvirker bilkørslen, ligesom de kunne sætte sig op i en lastbil og se, hvor den blinde vinkel er. Derudover fik de unge mulighed for at køre på en lukket knallertbane.

- Der var rigtig mange ting, som var spændende og som gjorde os alle klogere på trafikken. Der var blandt andet en god og spændende debat om brug af cykelhjelme, fortæller Rasmus Bendix Hansen fra 9. C på Fladsåskolen. 

Rasmus Bendix Hansen, der i øvrigt bor i Mogenstrup, har indsendt nedenstående video via www.tveast.dk/sendvideo: