¨

Masser af ældre i Odsherred

Foto: TV ØST

Hver 3. borger i Odsherred vil i 2020 være pensionist. Det viser en ny befolkningsfremskrivning, Danmarks Statistik har lavet.

- Det er klart, at det giver nogle udfordringer. Sådan siger Thomas Adelskov, socialdemokrat og borgmester i Odsherred kommune ovenpå den befolkningsfremskrivning, Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

Den viser, at hver 3 borger i kommunen i år 2020 vil være over 65 år gammel. Dermed er Odsherred kun overgået af Læsø, Samsø, Fanø og Langeland, og den fastlandskommune i landet, der vil have flest seniorborgere, dog skarpt forfulgt af Lolland, Vordingborg og Guldborgsund, der også vil have mange ældre.

Men trods at de ældre ikke er erhvervsaktive og mange af dem også vil få et behov for pleje i alderdommen, så ser Thomas Adelskov ikke de mange ældre borgere som et problem, snarere tværtimod, siger han i dag til TV2 Øst:

- Det er klart, at der er en udfordring i at der vil være nogle ekstra udgifter, når seniorerne bliver plejekrævende. Men det er jo for det første langt fra alle, der bliver det, og desuden så kommer de altså med nogle kapitalpensioner, som er et aktiv for kommunen, også skattemæssigt, siger borgmesteren i dag.

Og pensionerne er ikke det eneste, seniorerne bidrager med, siger Thomas Adelskov: Vi har et meget rigt forenings- og kulturliv i byen, og det skyldes i høj grad vores seniorer, der virkelig bidrager med meget. Så vi jager ingen ud af kommunen, snarere tværtimod, vi vil da rigtig gerne tiltrække nogle flere, siger han.

Samtlige kommuner i vores region vil i 2020 opleve en stigning i antallet af borgere over 65 år.

01:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App