Maskine ankommet - nu kan stilladset klippes ned

Onsdag morgen er en maskine fra Jylland ankommet til Holbæk, hvor et stillads siden stormen har truet med at styrte sammen. Nu bliver stilladset klippet ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser ud til, at arbejdsfolk nu kan få et stillads i Ladegårdsparken ned. Mandagens storm rev stilladset ud fra murene i etageejendommen, og hjemmeværnsfolk bevogtede stedet frem til tirsdag. Her blev det imidlertid besluttet at evakuere 60 beboere, fordi faren for, at stilladset ville styrte sammen, var overhængende.

Tidligt onsdag morgen kom hjælpen så. En maskine er i løbet af natten blevet transporteret til Holbæk med 10 kilometer i timen, men den skulle kunne klare at klippe stilladset ned, så beboerne igen trygt kan vende hjem.

På vandrehjem

I første omgang var der planer om at oprette et evakueringscenter i Bjergmarkshallen til beboerne, men da næsten alle de evakuerede havde skaffet sig alternativ overnatning, blev de planer blevet droppet. De resterende beboere blev i stedet indkvarteret på et vandrehjem, oplyser Holbæk Kommune.

Evakueringen gælder en enkelt boligblog i området, selvom stilladserne omkring 4 huse meldes hårdt ramt af stormen. Her skulle der dog ikke længere være risiko for sammenstyrtning.

Forventningen var tirsdag aften, at hovedparten af beboerne kan få lov til at komme hjem igen onsdag aften. Nogen må dog vente op til 2 måneder, før de kan vende tilbage til deres hjem, fordi det er ødelagt af stormen.