Maratonkvinde filmes af CNN

Sklerosepatienten Annette Fredskov blev Danmarks-kendt, da hun løb sig til en maraton-verdensrekord. Nu bliver hun snart internationalt kendt i CNN-program.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er 3 måneder siden Annette Fredskov slog verdensrekorden med maratonløb nummer 366 på 365 dage - en begivenhed der blev fulgt både af Fox News og CNN. Nu er sidstnævnte tilbage i Danmark for at få hele historien om maratonkvinden fra Næstved, når Annette Fredskov skal være hovedperson i CNN-programmet "Human to Hero".

  - Vi vil formidle hendes ånd og hendes styrke og de ting hun har måtte ofre for at nå sit mål, siger CNN-journalist Francesca Church fra London. Hendes fotograf, Harvey Hogan, har filmet utallige verdensberømte atleter til CNN-programmet "Human to Hero". Men Annette Fredskov har imponeret ham mere end de fleste.

 - Jeg har løbet et maratonløb engang og jeg kunne ikke gå i tre dage efter, så jeg er meget imponeret. Jeg troede ikke på det, før jeg så hende, siger han.

 Selv har maratonkvinden svært ved helt at begribe det hele. Snart ryger hendes historie ud til 250 millioner seere verden over.

  - Det er jo helt vildt. Jeg har set deres programmer og de er super gode. Så det er jeg rigtig stolt over at være en del af, siger hun. Annette Fredskov løber stadigvæk hver dag og løber maraton cirka en gang om ugen. Hendes næste mål er at løbe fem styk på 48 timer.