Overlægeforening kritiserer manglende uddannelse i Sundhedsplatformen: - Det er farligt for patienterne

Styrelsen for patientsikkerhed genåbner sag, efter det viser sig, at 8 af 10 overlæger på Sjælland ikke får tilstrækkelig oplæring i Sundhedsplatformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten 8 af 10 læger på sygehusene i Region Sjælland får ingen eller for ringe uddannelse og oplæring i regionens komplicerede og udskældte it-system, Sundhedsplatformen. Det skriver Politiken mandag.

Det fremgår af en omfattende undersøgelse af de sjællandske lægers arbejde med Sundhedsplatformen, som Overlægeforeningen har gennemført.

Sanne i praktik på Holbæk Sygehus
Læs også
Sundhedsplatformen er en god forretning for USA-firma
Sanne i praktik på Holbæk Sygehus
Læs også
Sundhedsplatformen er en god forretning for USA-firma

Formand for Overlægeforening: Det er katastrofalt

45 procent af lægerne siger, at de slet ikke får oplæring og supervision i Sundhedsplatformen. 32 procent siger, at de får for lidt. Kun 13 procent mener, at de får tilfredsstillende oplæring og supervision.

Grafik: Nick Abildgaard

quote Det er jo katastrofalt

Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen

Dermed er patientsikkerheden bragt i fare, mener Overlægeforeningen, der henviser til, at Styrelsen for Patientsikkerhed sidste år fastslog, at Sundhedsplatformen, der er designet til et andet sundhedsvæsen end det danske, kun kan anvendes uden risiko for patienterne, hvis den enkelte medarbejder sikres vedvarende oplæring og uddannelse i at bruge den.

Læs også
Nervøse overlæger vil afskaffe det dyreste it-projekt i dansk sundhedshistorie
Læs også
Nervøse overlæger vil afskaffe det dyreste it-projekt i dansk sundhedshistorie

- Når styrelsen lægger til grund, at man skal have grundig og vedvarende oplæring i Sundhedsplatformen, og 77 procent af overlægerne siger, at det får de ikke, så er det jo katastrofalt, siger Lisbeth Lintz, der er formand for Overlægeforeningen til Politiken.