Mangel på tolk udsætter igen drabssag

En drabssag fra Sorø bliver nu igen udsat, fordi der ikke kan findes en ordentlig tolk til den anklagede roma

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu må en drabssag fra Sorø igen udsættes, efter dommerne i sagen i sidste uge valgte at fyre rettens roma-tolk. Det er ikke lykkedes at skaffe en ny godkendt tolk, og derfor kan sagen ikke fortsætte. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

På sagens første dag i sidste uge blev retsmødet afbrudt, fordi dommerne besluttede, at der var brug for en ny tolk. Det blev planlagt, at sagen skulle udskydes til den 28. august, men det er ikke lykkedes at skaffe en roma-tolk.

Derfor er drabssagen endnu en gang blevet udsat, og først senere bliver det besluttet, hvornår den kan fortsætte.

Sagen handler om et drab begået i Ruds Vedby ved Sorø den 14. september sidste år. Den tiltalte, som er en 45-årig mand, opsøgte den dræbte på hans adresse og affyrede fire skud, der dræbte ham. Tiltalte erkender drabet, men mener, at der var tale om nødværge, og derfor vil han ikke straffes for det.

Problemet med tolkning ved sagens retsmøder begyndte, da den dræbtes søn skulle afhøres. Den tiltalte og den dræbtes familie kommenterede begge, at tolken tolkede forkert og forvirrede vidnet. Dommerne trak sig tilbage, og kort efter kunne retsformand Kirsten Linde meddele, at det var nødvendigt med en ny tolk, før sagen kunne fortsætte.

/ritzau/