Mangel på skoletandlæger

Der er ubesatte stillinger i skoletandplejen i hele regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over hele Danmark er der mangel på skoletandlæger. Her i regionen søger de tandlæger i stort set alle kommuner.

I Guldborgsund Kommune mangler der tre ud af ti tandlæger. Det betyder, at skoletandlægerne tit må rykke ud af huset og vikariere på de klinikker, der mangler tandlæger.

- Det er lidt hårdere, for man kender ikke børn og forældre de andre steder. Man bruger jo lidt tid på at finde ud af, hvad det er for et barn, man har i stolen, siger overtandlæge Ulla Lund-Hermansen.

Tandlægemanglen kan mærkes over hele landet, men er især et problem i de mindre byer. Vi har i dag talt med en række kommuner i regionen, og i Faxe, Holbæk, Kalundborg, Guldborgsund, Slagelse og Lolland Kommuner har man ubesatte stillinger.

- Problemet er størst i udkantsområderne, hvor vi har svært ved at tiltrække tandlæger og anden højtuddannet arbejdskraft. Vores tandlæger har også en realativ høj gennemsnitsalder. Det betyder at flere går på pension, og at rekrutteringsbehovet dermed stiger, siger Chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Lars Lennart Jensen.

Hvis manglen på skoletandlæger fortsætter i Guldborgsund Kommune, vil det kunne betyde, at der bliver længere tid mellem børnenes tandlægetjek, eller at skoletandplejen skal udbydes til private.