Mangel på psykiatriske sengepladser

En læge fra Gørlev tager nu bladet fra munden. I aftes anklagede en familie lægen for at afvise at indlægge en psykisk syg mand. I dag fortæller lægen, at hun forsøgte at indlægge manden, men der var ikke en ledig sengeplads til ham.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var læge Helle Iversen fra lægehuset i Gørlev, den 48 årige psykisk syge mand mødte i lægehuset onsdag formiddag. Og Helle Iversen fortæller at patienten ikke blev afvist.

- Jeg vurderede, at han havde behov for psykiatrisk hjælp. Derfor forsøgte jeg, at få ham linlagt akut samme dag. Men da jeg ville indlægge ham var beskeden, at der ikke var ledige pladser, og der faktisk var overbelægning på den afdeling han skulle ind på, fortæller læge Helle Iversen. 

I stedet for indlæggelse fik den psykisk syge en aftale om ambulant psykiatrisk behandling dagen efter. Men det endte med at den pyskisk syge mand blev dræbt af et tog, få timer efter han forlod lægens konsultationl.

- Det er dybt frustrerende, at vi ikke kan give den behandling vi som læger synes er mest korrekt. I denne her situation var det jo et sprøgsmål, at der ikke var pladser på den psykiatriske afdeling patienten skulle indlægges på.