¨

Mangel på deltids-brandmænd

Foto: TV ØST

Stubbekøbing, Nysted og Rødby mangler deltidsbrandmænd. Derfor starter Falck og Beredsskabsforbundet en kampagne, der skal skaffe folk til de tre brandstationer.

 

Mange kommuner mangler deltidsbrandmænd. Det gælder også på brandstationerne i Stubbekøbing, Nysted og Rødby, og derfor starter Falck og Beredskabsforbundet i dag en kampagne, der skal få nye deltidsbrandmænd til de tre Falck-stationer.

- De deltidsbrandmænd vi har nu gør et stort arbejde for at beredskabet fungerer, selvom vi mangler folk. Men forsætter udviklingen, kan det godt blive problematisk, siger Jens Adler Rasmussen, der er Stationsleder Brand i Falck Lolland-Falster.

For at blive deltidsbrandmand kræver det, at man kan stå til rådighed i dagtimerne og at man kan være på brandstationen senest fem minutter efter alarmen lyder. Og særligt i de små byer hvor mange arbejder langt væk, er det derfor svært at skaffe nye folk.

- Hvis udviklingen forsætter, kan vi blive nødt til at finde alternativer. Det kan for eksempel være, at der skal ansættes fuldtidsbrandmænd, men det vil koste kommunerne millioner, siger Jens Adler Rasmussen fra Falck Lolland-Falster.

Har du lyst til at blive deltids-brandmand/kvinde på en af de tre stationer på Lolland-Falster, kan du kontakte Jens Adler Rasmussen på telefon 40 28 17 24.

02:23 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App