Mangel på brandmænd

Der mangler deltidsansatte brandmænd på stort set alle brandstationer. Det kan blive nødvendigt at ansætte brandfolk på fuld tid i stedet, og det vil gøre brandslukningen meget dyrere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brandslukning i Danmark kan blive ti gange dyrere, hvis det ikke bliver gjort mere attraktivt at være deltidsansat brandmand. Det frygter Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk, der bakkes op af Falck.

48 Falckstationer mangler brandmænd og samtlige kommunale stationer i hele landet har probelmer med at få fat i nye folk.

- Det er utroligt svært at finde nye folk, når en deltidsbrandmand siger op. Hvis ikke der bliver gjort noget, må brandstationerne have fuldtidsansatte brandfolk og det bliver meget dyrt, siger landsklubbens formand Karsten Andersen, der har oplevet, at der er blevet fem procent færre deltidsbrandmænd over de seneste år.

Omkring 3000 deltidsbrandfolk står til rådighed i arbejdstiden og i fritiden, hvis der udbryder brand, men skal kun timelønnes, hvis de bliver kaldt i aktion.

LFDB vil sammen med de kommunale beredskabschefer undersøge årsager til, at folk siger op, men LFDB-formanden har allerede et bud.

- Det giver 86 kroner for en dagvagt i kommunen, hvor man skal kunne stille på brandstationen inden for fem minutter. Det er et voldsomt indgreb i familielivet og ens frihed, som simpelt ikke er pengene værd, siger han.

Timelønnen, hvis brandalarmen går, er 145 kroner.


Nyhedsoverblik