Mangel på blod i Fakse

Mangel på personale til blodbanken i Fakse tvinger blodbanken til at skære ned i antallet af tapningsdage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blodbanken i Fakse mangler personale. I dag er blodbanken lukket og har været det i cirka 14 dage

- Vi mangler blod og især fra de unge, siger formanden for bloddonorerne i Fakse Preben Andersen.

Men hjælpen er nær. Fra september vil blodbanken i Næstved to gange om måneden køre til Fakse og tappe bloddonorerne.

- Så pakker vi en bil med 3 personaler og kører til Fakse og så tapper vi donorerne der, siger Karina Winther, der er sygeplejerske ved blodbanken i Næstved.

Formanden for bloddonorerne i Fakse er glad for den nye ordning.

- Jeg tror ikke vi får vores donorer til at køre til Næstved eller Køge. Så derfor synes jeg det er en rigtig god ordning, at man bevarer det tappested her, siger Preben Andersen.

Tidligere blev der tappet blod to gange om ugen i Fakse, med den nye ordning bliver der tapning to gange om måneden. Hos en af byens store arbejdspladser, hvor flere donorer arbejder, er man ikke glad for den nye ordning.

- Hvis du ikke kan den dag så glider lidt ud.

Muligheden vil da forelægge, at det bliver sjældnere end det er nu. Som det er nu kan de ringe akut, så kan man komme indenfor meget kort tid, siger Lone Nielsen der arbejder på Haribo.

Formanden for donorkorpset er ikke i tvivl om, at den nye ordning nok skal virke. En sms ordning skal hjælpe de glemsomme.

- Så sender vi sender en sms, og minder dem om at det er den og den dag, de har lavet en aftale med blodbanken , så det har vi store forhåbninger til, siger formanden for bloddonorerne i Fakse Preben Andersen.

Med eller uden sms ordning så begynder den nye blodbank ordning i Fakse til september.

- Sådan er det i første omgang, så kan vi rette os ind efter erfaringerne. Vi håber i fremtiden at få en mobil blodbank, hvilket vil gøre det hele meget mere flexibelt, siger sygeplejerske Karina Winther fra blodbanken i Næstved.