Mange sjællandske ønsker til ministeren

Transportministeren var i dag forbi regionen, og der var masser af ønsker fra de sjællandske borgmestre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med sig havde de en trafikal ønskeliste, der kunne konkurrere med ethvert forventningfuldt barns ønskeseddel til juleaften.

- Grunden til at listen er så lang, det er jo, at regionen er blevet underprioriteret gennem mange år, siger Slagelses borgmester, Lis Tripler (Soc.dem.)

I Nykøbing Falster vil de have en ny omfartsvej. Det vil Næstved også. Og også i Slagelse står en omfartsvej højt på listen.

I Kalundborg kunne man godt tænke sig en forbedring af landevejen til Holbæk. Nogle ønsker sig et dobbeltspor på togstrejkningen mellem Lejre og Vipperød. - Andre en renovering af skinnerne på strækningen mellem Nykøbing Falster og København.

Ministeren vil da også læse grundigt på borgmestrenes ønskeseddel, men det kan vare nogen tid, før der kommer handling bag ordene.

- Der er jo foreslag fra hele landet. Regeringen vil præsentere en investeringsplan til efteråret, men investeringerne skal først foretages mange år ud i fremtiden - trafikforbedringer tager bare lang tid, siger trafikminister Carina Christensen (Kons.).