Mange opgiver strejken

På godt 70 sygehusafdelinger her i regionen har sygeplejerskerne måtte opgive at strejke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Halvdelen af alle sygeplejersker på Næstved sygehus har i dag måtte opgive at strejke og på Fødegangen har de også måtte kaste håndklædet i ringen.

De travle jordmødrene på Næstved Sygehus måtte allerede lørdag komme tilbage på arbejde. De var for få til at opretholde et nødberedskab.

 - Vi har ikke haft folk nok til at dække sygdom også. Derfor er vi blevet nødt til i fællesskab at afblæse konflikten på Næstved, siger chefjordmoder på Næstved Sygehus, Ellen Tobiasen

På Fødeafdelingen i Næstved mangler de syv jordmødre. Det er en tredjedel af personalet, som de bliver nødt til at dække ind med vikarer. Under strejken måtte de ikke hente hjælp udefra, og så var der ikke folk nok et nødberedskab.

Hos sygeplejeskerne står det også sløjt til med strejken. På Næstved Sygehus er de så underbemandede at halvdelen af sygeplejerskerne må opgive at strejke.

 - Det er frustrerende for mange af os, siger sygeplejerske på Akut Medicinsk Afdeling, Anni Phil.

På Anni Phils afdeling mangler de sygeplejer til næsten halvdelen af stillingerne. Derfor har de på forhånd måtte opgive strejken. Men de har valgt vise deres utilfredshed på en anden måde. Under strejken tager de ingen ekstravagter. Dem må sygehuset dække med med hjælp fra vikarer.

 - Så må vi jo vise hvor dyrt det bliver, når vi ikke er her til selv at dække det, siger Anni Phil.