Mange gravsteder raseret

Kirkegården ved Eskilstrup Kirke er blevet ramt af et omfattende hærværk. 20 gravsten er blevet væltet. En lille gruppe unge mennesker mistænkes for at stå bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da var et trist syn, der mødte graver Jakob Petersen, da han mødte på arbejde på kirkegården ved Eskilstrup Kirke. I løbet af onsdag aften eller natten til torsdag har et antal ukendte gerningsmænd muntret sig med at vælte 20 gravsten. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

- Det tyder umiddelbart på, at der er nogle unge drenge, som åbenbart ikke kan få tiden til at gå. Det er sten, der vejer op til 500 kilo, så det er jo ikke noget, smådrenge kan gå og gøre. Man får jo lidt et chok. Da jeg så den første, troede jeg, at den var væltet af sig selv, men når det er 20, så begynder det at blive lidt voldsomt, siger graver Jakob Petersen.

Stenene er nu ved at blive rejst igen. En enkelt er så medtaget, at der skal en stenhugger til at udbedre skaderne, mens de øvrige har fået mindre skader.

- Mange af stenene havde jo en lille lampe ved eller en lille fugl siddende på toppen, og når man bare går hen og sparker til stenene, så går det jo i stykker, siger Jakob Petersen.

Naboer til kirkegården har set en lille gruppe unge drenge på kirkegården ved 20-tiden onsdag aften, og Jakob Petersen har en formodning om, at de kan være gerningsmændene. Hærværket er nu meldt til politiet, som vil efterforske sagen.