Mange gik konkurs i august - men sådan er markedet

Nye tal fra analysevirksomheden Experian viser, at august måned bød på betydeligt flere konkurser end samme måned sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

39 virksomheder drejede i august måned nøglen om i Region Sjælland. Det er 11 flere end i samme måned sidste år.

Det viser nye tal fra analysevirksomheden Experian.

- 2018 har indtil videre budt på flere konkurser end sidste år, siger Kristian Skriver, økonom i Dansk Erhverv, om stigningen i konkurser på landsplan.

- I årets første 8 måneder har vi haft 4.300 konkurser. Det er 1.000 flere konkurser end samme periode sidste år. Samtidig kan vi se, at i samtlige landsdele har der i årets første 8 måneder været flere konkurser end samme periode sidste år. Antallet af konkurser steg relativt meget i de sidste måneder af 2017. Skyldtes denne stigning teknik, kan væksten i årets første 8 måneder se højere ud, end den egentlig burde. Vi kan eksempelvis se at niveauet af konkurser er på omtrent samme niveau, som samme periode af 2016, siger Kristian Skriver.

Flere nye virksomheder giver flere konkurser

madmarked_lukket.jpg
Læs også
Flere virksomheder går konkurs
madmarked_lukket.jpg
Læs også
Flere virksomheder går konkurs

I årene efter krisen var det manglende efterspørgsel, der førte til mange konkurser. I de senere år har det nærmere været forårsaget af, at man fra politisk side gjorde det nemmere at stifte virksomhed, og derudover har også det generelle økonomiske opsving været med til at booste antallet af nystartede.

- Selvom den enkelte konkurs selvfølgelig kan være en sørgelig historie for de implicerede, er det vigtigt at huske på, at set fra et samfundsøkonomisk perspektiv, så er konkurser en sund markedsmekanisme. Firkantet set kan man sige, at konkurser opstår, når mindre effektive virksomheder bliver udkonkurreret af mere effektive virksomheder. Det gør, at ressourcerne i økonomi udnyttes bedre, og det er godt for samfundsøkonomien som helhed, siger Kristian Skriver.


Nyhedsoverblik