¨

Mand styrtede i Faxe Kalkbrud med sin rollator

Foto: TV ØST

18-årig ung mand måtte yde den chokerede mand førstehjælp.

Mens dansende piger og pistolskydende mænd i fuld cowboyudrustning i går underholdt folk ved Faxes årlige byfest, udspilledes et andet og meget virkeligt drama bag Faxe Vandrehjem, skriver Dagbladet.

Klokken 16.30 så to svenske turister pludselig en mand med rollator styrte cirka 25 meter ned i Faxe Kalkbrud ad en meget stejl skrænt. Ulykken skete fra den smalle kuperede »Grydestien« på bakkekammen mellem det nye og det gamle kalkbrud.

Svenskerne så manden ligge stille mellem træerne langt ned ad skrænten og løb straks ind på vandrehjemmet efter hjælp.

- Vi kravlede ned til den cirka 75-årige mand, som havde holdt fast i sin rollator hele vejen ned. Han blødte fra hovedet og munden og havde svært ved at få luft, fortæller 18-årige Dan Jensen, som var den første redningsmand på stedet.

- Manden havde store smerter, men han havde ikke brud på arme eller ben, fortæller Dan Jensen fra Faxe, som vikarierer i vandrehjemmets køkken. Han er til daglig kokkeelev og har derfor taget førstehjælpskursus.

Dan Jensen blev ved den tilskadekomne, som bor på Torvegade i Faxe.

- Jeg ringede 112 og hentede håndklæder og tæpper, som vi kunne lægge over manden og omkring hans hoved, siger Flemming Madsen, der er serviceelev på Faxe Vandrehjem.

Ambulancefolkene kunne ikke få manden op fra kalkbruddet.En større hær af falckreddere blev derfor tilkaldt. Og ved hjælp af specialbåre, reb og otte stærke mænd lykkedes redningsaktionen. Manden var ved bevidsthed, da han blev kørt til Næstved Sygehus.

- Det er utrolig heldigt, at ulykken blev set, ellers er det ikke sikkert, at han var blevet hjulpet i tide, siger Flemming Madsen til Dagbladet.

- De to unge mænd gjorde det helt rigtige i situationen, og den ene ydede tilmed førstehjælp. Vi vil gerne takke for den hurtige og effektive indsats fra deres side, siger indsatsleder Per T. Aasbjerg fra Faxe Brandvæsen.

Mandens tilstand var i aftes ukendt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App