Målebånds-pædagogik

Hver en krog af kommunens institutioner er blevet målt op. Dermed har Holbæk kommune fremtryllet 250 nye daginstitutionspladser. Forældrene raser og er chokerede over kommunens fremgangsmåde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnehaven Kernehuset er for år tilbage bygget til 60 børn. Men forleden dag sendte kommuen en mand med et målebånd, og han har målt, at der kan være 94 børn i Kernehuset.

-Jeg er rystet og chokeret over, at man kan finde på det, der er ikke ret meget plads her i børnehaven i forvejen, siger Dorte Danborg Frederiksen, der mor til to børn i den hårdt trængte børnehave.

Holbæk kommune mangler daginstitutionspladser. Derfor er samtlige instituioner blev målt op. Dermed er der skaffet kvadratmeter til 250 børn ekstra i de eksisterende institutioner. Men manden med målebåndet har været kreativ. Han har både målt rum, hvor børn ikke må opholde sig, og fællesrummet i Kernehuset ryger sig en tur, hvis der skal skaffes plads til 30 børn mere.

-Det har store konsekvenser for vores børn, og det gør  mig selvfølgelig utryg, og det gør mig også gal, fordi jeg føler mig magtesløs, siger formanden for forældrebestyrelsen i Kernehuset Dorthe Ris til TV2ØST.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for børneudvalget i Holbæk kommune.