¨

Magnus Heunicke efter samråd: Trafikplan skal erstattes med en ny

Foto: TV ØST

Torsdag var der et samråd med transportministeren. Her kom det frem, at trafikplanen for 2032 skal tages op til revision.

En udskældt trafikplan er torsdag taget op i et samråd med transportministeren.

Planen er blandt andet blevet kritiseret for forringelser på jernbanen og længere rejsetider på Sjælland, end det man i første omgang havde diskuteret i et forslag til trafikplanen. 

Folketingspolitikeren Magnus Heunicke (S) havde på grund af forringelserne kaldt transportminister, Ole Birk Olesen (LA), i samråd torsdag formiddag. 

Den plan, der har været indtil nu, skal erstattes med en ny plan

Magnus Heunicke (S), Folketingspolitiker 

- Trafikplanen er skudt helt ud og bliver ikke til virkelighed. Ministeren havde hverken set eller godkendt planen, før den blev sendt til høring, siger Magnus Heunicke, til TV ØST. 

- Den plan, der har været indtil nu, skal erstattes med en ny plan, fortsætter han. 

Transportministeren har dog en anden udlægning af sagen. 

- Den (trafikplanen, red.) bliver ikke udsendt af mig som minister. Det er ikke regeringens politik. Det er nogle ideer til, hvordan togbetjeningen kan være i fremtiden, siger Ole Birk Olesen. 

Artiklen fortsætter efter billederne. 

Kilde: Transport- og Bygningsministeriet  Foto: Michael Vogelius - TV ØST

Kilde: Transport- og Bygningsministeriet  Foto: Michael Vogelius - TV ØST

TRAFIKSTYRELSENS TRAFIKPLANEN

  • I den trafikplan, som blev sendt til høring i 2017, kan man blandt andet se ændringer på rejsetider, som ikke stemmer overens med det oprindelige forslag. 
 
  • Mellem Næstved og København ville rejsetiden være på 45 minutter i stedet for 34 minutter. 
  • Mellem Nykøbing Falster og København ville det tage 1 time og 14 minutter i stedet for 57 minutter. 
  • Mellem Vordingborg og København var der ikke kommet et bud på rejsetiden, men i 2016 blev det forslået, at rejsen ville tage 45 minutter mod 1 time og 13 minutter i dag.

Kilde: Transport- og Bygningsministeriet 

Pendlerne skal ikke være nervøse

Flere kommuner blandt andet i TV ØST's sendeområde har brugt tid og energi på at indsende høringssvar, da de har været utilfredse med trafikplanen. 

Det er noget transportministeren og regeringen vil tage op, når de skal træffe en endelig afgørelse omkring togtrafikken. 

Vi kommer til at forbedre mange ting også i den sjællandske regionaltogstrafik

Ole Birk Olesen (LA), transportminister

- Vi kommer til at forbedre mange ting også i den sjællandske regionaltogstrafik, siger Ole Birk Olesen. 

Af eksempler nævner ministeren, at der kommer nye ellokomotiver, der skal køre på nye signaler, og man kan regne med, at togene kommer til at køre efter de tal, der er blevet forslået for 2022. 

Dog skal man ikke regne med IC4-tog, der kører 200 kilometer i timen fra København til Næstved. De har nemlig ikke være nogen succes. 

- Derfor indkøber man nye ellokomotiver, som skal trække dobbeltdækkervognene. De kører 160 kilometer i timen, og så er der et ønske om, at de skal stoppe i Ringsted, forklarer ministeren. 

- Derfor kan man ikke køre så hurtigt mellem Næstved og København, som der på et tidspunkt har været tale om. 

Læs også Minister kaldt i samråd om store forringelser på jernbanerne

Transportministeren er utilfreds med oppositionens håndtering 

Magnus Heunicke, som har kaldt transportministeren i samråd, er tilfreds med dagens møde, men transportministeren lader ikke til at være af samme opfattelse. 

- Jeg synes, at den her måde, trafikplanen er blevet behandlet på, viser, at vi måske her i Danmark ikke har en opposition, der er moden til at behandle sådan en plan, siger ministeren. 

Derfor er Ole Birk Olesen også villig til at afskaffe planen.

RETTELSE

  • 03. maj 2018 kl. 15:06 Før fremgik det, at trafikplanen blev droppet. Det er nu rettet til, at trafikplanen skal tages op til revision. Derudover er transportministeren Ole Birk Olesen også blevet interviewet og har givet sin version af sagens forløb.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App