Mads besøger Den gamle vindmølle i Ringsted, der maler mel, som i de gode gamle dage. Og David får den gode ide, at bruge det til at bage nogle gode brød.
Morgenbrød med kerner
½ pk gær
½ l lunkent vand
50 gr. brun farin
900 gr. hvedemel
100 gr. femkorns kerner
salt og olie
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt farin, mel og kerner lidt ad gangen
Ælt dejen blød i hånden
Form dejen til 2 brød og lad dem hæve i en times tid.
Pensl med olivenolie, skær lidt skråsnit og drys med groft salt
Grahamsbrød
½ pk gær
½ l lunket vand
½ dl olivenolie
300 gr grahamsmel
600 gr.hvedemel
1tsk salt
lidt rugmel til at rulle brødet i
50 gr sorte oliven uden sten
frisk timian
olie og salt
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt hvedemel og grahamsmel, samt lidt salt
Rør dejen i røremaskine og håndælt derefter.
Del til 2 brød
Lav et langt brød og vend det i rugmel, sno det godt
Tag den anden halvdel og ælt hakkede oliven i og frisk timian – groftskåret.
Form brødet og lad det hæve en times tid
Pensl med olie og drys med groft salt
Kom brødene i ovnen og bag i ca. 40 min på 200 grader
Kan nydes med al slags tilbehør
Her har vi rørt lidt gedeost op med cremefraiche
Og hakket oliven og rørt med persille
Og så et stykke brød med tandsmør ;-)