Mad med Mads og David - Mel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads besøger Den gamle vindmølle i Ringsted, der maler mel, som i de gode gamle dage. Og David får den gode ide, at bruge det til at bage nogle gode brød.

Morgenbrød med kerner

½ pk gær

½ l lunkent vand

50 gr. brun farin

900 gr. hvedemel

100 gr. femkorns kerner

salt og olie

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt farin, mel og kerner lidt ad gangen

Ælt dejen blød i hånden

Form  dejen til 2 brød og lad dem hæve i en times tid.

Pensl med olivenolie, skær lidt skråsnit og drys med groft salt

Grahamsbrød

½ pk gær

½ l lunket vand

½ dl olivenolie

300 gr grahamsmel

600 gr.hvedemel

 1tsk salt

lidt rugmel til at rulle brødet i

50 gr sorte oliven uden sten

frisk timian

olie og salt

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt  hvedemel og grahamsmel, samt lidt salt

Rør dejen i røremaskine og håndælt derefter.

Del til 2 brød

Lav et langt brød og vend det i rugmel, sno det godt

Tag den anden halvdel og ælt hakkede oliven i og frisk timian – groftskåret.

Form brødet og lad det hæve en times tid

Pensl med olie og drys med groft salt

Kom brødene i ovnen og bag i ca. 40 min på 200 grader

Kan nydes med al slags tilbehør

Her har vi rørt lidt gedeost op med cremefraiche

Og hakket oliven og rørt med persille

Og så et stykke brød med tandsmør ;-)


Nyhedsoverblik