¨

Lystbådehavne lider

Foto: TV ØST

Der bliver længere mellem bådene i de danske lystbådehavne, og det kan mærkes på pengepungen, lyder det fra de små havne.

Det er blevet meget nemmere at få en bådplads i de danske lysbådehavne. Der er faktisk masser af ledige pladser. Sådan lyder det fra Foreningen af Danske Lystbådehavne.
Foreningens direktør Jesper Højenvang giver til dels de økonomisk trange tider skylden for, at færre vælger at investere i en sejlbåd:

- Samtidig er den store generation af lystsejlere fra 1980'erne ved at lægge op. Otte til 10 procent af den samlede bådpark er til salg, og mange af havnene melder om mange ledige bådpladser, siger Jesper Højenvang til Ritzau.

Med de manglende både bliver økonomien trængt, og det bliver sværere for havnene at vedligeholde bro-, mole- og kajanlæg, siger Jesper Højenvang.

Der er blandt andet flere ledige pladser i Præstø, men også i Nykøbing Sjælland og Faxe kan man nemt få plads til sin båd.

For at gøre opmærksom på de mange ledige pladser, har Flid etableret en hjemmeside www.findbådpladser.dk, der giver en oversigt over, hvor man kan finde en bådplads. Foreløbigt har 19 havne med i alt 300 ledige bådpladser meldt sig til hjemmesiden www.findbådpladser.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App