Lys fremtid for Sjællands pendlere

Et hurtigt blik på de nye folketingsmedlemmers løfter fra før valget viser, at den kollektive trafik og regionens veje vil få et gevaldigt løft i den kommende periode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stadig tvivl om, hvem der kommer til at sidde på regionens 28 pladser i folketinget. Men en ting står klart. Regionens folkevalgte vil kæmpe en brav kamp for pendlerforholdene i regionen.

Størstedelen af de politikere, der i disse timer venter på en plads i folketinget, har nemlig været ude med løfter om en forbedring af de offentlige transportmidler og regionens veje.

- Det offentlige skal sikre gode veje på Sjælland, sagde Gitte Seeberg (NA)

- Infrastrukturen skal udbygges herunder blandt andet rute 21 gennem Odsherred, rute 23 til Kalundborg samt jernbanen på Nordvestbanen, sagde Jacob Jensen (V)

- Det er afgørende, at der laves en helhedsorienteret løsning for infrastrukturen på hele Sjælland, sagde Colette Brix (DF)

- Jernbanen mellem Vordingborg og Ringsted skal rettes ud, Ole Sohn (SF)

- Vi skal have styrket den kollektive trafik, Henrik Sass Larsen (S)

Osv. osv. osv. Det lader til, at der i hvert fald er ét spørgsmål, som partierne kan blive enige om. Men tror du på, at der kommer til at ske væsentlige forbedringer i den kollektive trafik og på Sjællands vejnet inden for næste regeringsperiode? Kom med en kommentar herunder. 

(Du kan selv se nærmere på folketingsmedlemmernes mærkesager i præsentationen på forsiden. Gå til forsiden)