¨

Lukningstruede lægevagter får lov at fortsætte

Borgerne i Ringsted, Nykøbing Sjælland, Kalundborg, Vordingborg og Nakskov skal ikke længere frygte for at miste deres lægevagter.

Region Sjælland og de praktiserende læger er blevet enige om en aftale, der fortsat sikrer borgerne i hele regionen en lægevagtsordning.

I både Ringsted, Nykøbing Sjælland, Kalundborg, Vordingborg og Nakskov har lægevagten den seneste tid været i fare for at forsvinde.

Men ikke længere.

En ny aftale mellem de praktiserende læger i Region Sjælland og Region Sjælland sikrer nu fortsat lægevagt over hele landsdelen.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse. 

Læs også Lægemangel kan koste vagtlæger

Her og nu-løsning

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i et konstruktivt samarbejde med de praktiserende læger har kunne lave justeringer, som betyder, at borgerne fortsat får et godt og nært akuttilbud, siger praksisdirektør i Region Sjælland, Christina Sjøberg Lundgren.

Formand for de praktiserende læger i Region Sjælland, Ulrik Hesislev, glæder sig også over den nye aftale, som nu sikrer lægevagterne i de fem byer. 

Læs også For mange borgere bruger lægevagten forkert

- Vi er nået frem til de nødvendige fleksible rammer, der sikrer, at lægevagten i Region Sjælland fortsat vil være effektiv og brugervenlig, samtidigt med at der tages højde for, der er færre læger til at løse opgaven, siger han.

Ifølge Ulrik Hesislev er aftalen blandt andet kommet i hus, fordi Region Sjælland har givet tilladelse til at tilføre lægekræfter ude fra, så lægevagt behovet fremover kan blive dækket.

Det kan for eksempel være læger fra private lægefirmaer, som kan blive hyret ind.

- Vi får et støttehjul, men der er tale om en her og nu-løsning og ikke noget, vi kan se noget permanent i, siger Ulrik Hesislev. 

Lægetimerne skal bruges bedst muligt

Manglen på læger bliver også italesat af praksisdirektør Christina Sjøberg Lundgren fra Region Sjælland.

- Lægevagtsordningen er udfordret af, at der generelt er mangel på almen praktiserende læger, så vi skal også fremover have fokus på at bruge lægetimerne bedst muligt, siger hun.

Lægevagterne i de fem byer har været truede, siden PLO – De Praktiserende Lægers Organisation foreslog at udfase en række tilbud for at komme lægemanglen til livs.

Læs også Kandidat til regionsrådsvalget: Ministeren skyder ansvaret fra sig i sagen om de lukningstruede lægevagter

Denne artikel er opdateret

  • 30. okt 2017 kl. 17:47 Opdateret med nye oplysninger og citat fra Ulrik Hesislev. Antallet af berørte byer er desuden ændret fra tre til fem.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App