Lukning af læreruddannelse splitter regionsråd

For anden gang kan politikerne i regionsrådet i Region Sjælland ikke blive enige om, om de støtter en lukning af læreruddannelsen i Holbæk eller ej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er meningen, at regionsrådet skal komme med sin holdning til, at University College Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk til sommer, men det er nemmere sagt end gjort. Det skriver Nordvestnyt.

Beslutning udskudt for 2. gang

Regionsrådets forretningsudvalg skulle tage stilling til sagen på et møde d. 27. januar, men her blev besltuningen udskudt til et møde i går, mandag d. 24. februar.

Men heller ikke her blev forretningsudvalget enige om en fælles holdning til lukningsplanerne.

Ifølge Nordvestnyt skyldes det tilsyneladende intern uenighed i partierne.

Læs også: Læreruddannelsen i Holbæk lukker

Derfor vil regionsrådets syn på sagen først komme frem på regionsrådsmødet den 6. marts.

Rådet skal ifølge Nordvestnyt udelukkende komme med en udtalelse i sagen, og kan altså ikke gå ind og ændre University College Sjællands lukningsplaner.

Underskrifter mod lukning

Mere end 1.800 personer har skrevet under på, at de er imod en lukning, og mange håber, at regionsrådet kan lægge pres på University College Sjælland, så professionshøjskolen ændrer planerne.

Læs også: Ærgrelse over seminarielukning

Men alt tyder på, at professionshøjskolen uanset hvad regionsrådet kommer frem til, lukker læreruddannelsen i Holbæk, fordi der i de sidste par år kun er blevet optaget omkring 30 studerende om året.