Lukker vandværk

Næstved Kommune lukker det ene af kommunens store vandværker efter bakteriefund

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Sygehus har fået en helt ny og ren forsyningsledning, men patienterne drikker stadig kildevand på flaske. Det er 16 dage siden, der blev indført kogepåbud på sygehuset, og årsagen til forureningen og de forhøjede kimtal er stadig ikke fundet.
 

Måske er det slet ikke sygehusets gamle vandledning, der er årsag til vandforureningen. Næstved Vandforsyning oplyser nu, at man i sidste uge måtte lukke ned for det ene af kommunens store vandværker, skriver Sjællandske torsdag.
 

Pindsobro-værket ved Bråby tæt ved Haslev er sat ud af drift. Der blev registreret for store mængder bakterier ved vandprøver tager direkte fra vandværkets afgangshane. Kimtallet var 50 pr. milliliter ved afgangshanen, hvilket er op til ti gange så meget som den tilladte grænseværdi.
 

- Vi har i øjeblikket teknikere på værket, og vi kan ikke udelukke, at problemet på vandværket har en forbindelse til sygehuset. Jeg kan med andre ord ikke sige, om der er forbindelse til bakterierne eller ej, siger dyrlæge John Gravesen fra kommunens natur- og vandkontor til Sjællandske.
 

Der er meget større krav til vandkvaliteten på selve vandværket, og når den overskrider grænseværdien, så lukker man vandværket øjeblikkeligt.