Lukkedag på ministerens bord

Sagen om de butikker i Sorø, som 5. juni trodsede loven og holdt åben, selv om det var grundlovsdag og lukkedag, lander nu på erhvervsministerens bord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store arrangementer i mindre byer bør kunne udløse en dispensation fra lukkeloven. Det mener Brian Mikkelsen, erhvervsordfører for Det Konservative Folkeparti, der nu rejser sagen om Klassisk Køredag i Sorø over for erhvervsministeren.

5. juni var der Klassisk Køredag i Sorø, hvor mere end 550 klassiske biler og flere tusind besøgende indtog midtbyen. Da det samtidig var grundlovsdag, måtte butikkerne ikke holde åbent. Erhvervsstyrelsen afviste ønsket fra Sorøs konservative borgmester Gert Jørgensen om at lade butikkerne holder åbent i forbindelse med arrangementet. Det trodsede flere af de forretninsgdrivende i Sorø imidlertid og åbnede alligevel dørene.

Kommer til Sorø

Sagen har nu fået den konservative folketingspolitiker Brian Mikkelsen til at blande sig. Han kommer onsdag til Sorø for at tale med borgmesteren og de forretningsdrivende, og han mener, at der er brug for mere fleksibilitet, så de små købstæder kan få samme muligheder som de store byer og klare sig konkurrencen med indkøbscentrene, lyder det i en pressemeddelelse.

- Som reglerne er i dag, giver en kæmpe begivenhed i en stor by mulighed for dispensation, mens det samme ikke er tilfældet, hvis der er tale om en stor begivenhed i en mindre by. Det er langtfra optimalt. De handlende i de mindre byer har brug for mere fleksibilitet, hvis de skal hamle op med de større byer. Derfor tager jeg nu sagen op med ministeren. Reglerne skal ændres. Om ikke før, så når vi igen får en borgerlig regering, siger Brian Mikkelsen.