¨

Lovløshed i Reersø

Reersø er Sjællands ømme punkt, når det kommer til ulovligt fiskeri. Der er nærmest lovløse tilstande på den lille halvø syd for Kalundborg. Som det eneste sted på Sjælland, lader fiskerikontrollen aldrig deres biler og materiel stå ubevogtede på havnen.

Fiskerikontrollen har til opgave at finde ulovligt udsatte net, og det går for det meste fint. Men i Reersø må fiskerikontrollen tage deres forholdsregler.

- Vi ikke lader vores materiale stå uden opsyn, siger Vicefiskeriinspektør Hans Henrik Nielsen fra Fiskeriinspektoratet i Roskilde. Det er på grund af en gammel historie, der ligger nogle år tilbage, hvor vi blev angrebet med kanonslag og sømmåtter. Efter den episode har vi simpelthen besluttet ikke at efterlade vores udstyr ubevogtet, når vi er i Reersø, forklarer han.

Reersø er det sted, hvor fiskerikontrollen finder flest ulovlige garn.

Chikaner og trusler er ikke ualmindeligt i Reersø. I sidste uge kunne TV2 ØST fortælle om, hvordan ejerne af havnegrillen i Reersø bliver chikaneret med fiskeaffald og, porno i posten og hærværk. Og for tre år siden gik det ud over en lystfisker, der blev truet på livet.

Sven Erik Autzen har været landbetjent i Gørlev 4 år og kommer ofte til Reersø i forbindelse med sit embede. Han er utilfreds med selvjustitsen i Reersø.

Det er nogle utilpassede voksne mennesker, der har deres egen lov. De vil ikke rette sig efter de love og regler der gælder her i samfundet, og det syntes jeg er utilfredsstilende og uacceptabelt, siger Sven Erik Autzen.

Dennis Duncan har fisket i Reersø siden han var barn og kan ikke genkende fiskerikontrollens frygt for Reersø havn.

- De kører jo herude jævnligt uden problemer. De har ikke noget at være bange for. De har et arbejde, de skal gøre, og det skal de da have lov til, siger Dennis Duncan, der er bierhvervsfisker i Reersø.

Men han kan godt forstå, hvis der er nogle af fritidsfiskerne, der føler sig trådt over tæerne af de mange love og regler, der er for fritidsfiskere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App