¨

Lover at helbrede kræft

Kritik af en alternativ behandler fra Holbæk. Han fortæller kræftsyge, at de kan blive raske ved at følge hans råd.

Lægerne fortalte for nylig Kai Jørgens datter på 51 år, at hun havde uhelbredelig kræft. Derefter fik hun målt jordstråler i sit hus af en alternativ behandler fra Holbæk.

- Han sagde, han kunne helbrede hende og at canceren ville blive meget mindre, siger Kai Jørgensen.

Kai Jørgensen viser os et kort over datterens hus, som den alternative behandler Niels Gleerup har tegnet magnetfelter og vandårer ind på. Der hvor de to årer krydser, mener han, det er farligt at opholde sig.

- Jeg føler det som noget hokus pokus, jeg vil ikke sige svindel, men jeg bryder mig ikke om det i hvert fald, siger Kai Jørgensen.

Behandleren
Vi ringede til Niels Gleerup for at høre, hvad han lover kræftpatienter.

Kan jeg være sikker på at det tager kræften? Der er ikke noget, der hedder garanti her i verden, men jeg har mange gode historier, men dem holder vi tæt på kroppen, men der er folk der er blevet raske inden for to måneder for de værste kræfttilfælde, fortæller Niels Gleerup vores reporter i telefonen.  

Tidlserne
Tidslerne er foreningen for kræftpatienter, som søger alternativ behandling. Vi har vist formanden vores optagelser med Niels Gleerup.

- Jeg mener, det er dybt uetisk, for han siger, godt nok ad snørklede veje, men han siger, at han har kendskab til, hvordan man helbreder kræft, siger Marianne Tersgov, formand for Tidslerne.

Eget ansvar?
Kai Jørgensens datter søgte ikke alternativ behandling før hun blev syg, men sygdommen fik hende til at betale 2500 kr. for målingen af jordståler.

- Hvorfor tog din datter i mod tilbuddet fra Niels Gleerup? Når man har den sygdom, gør man alt, man klamrer sig til håbet og alt der måske kan hjælpe en, siger Kai Jørgensen.

Har den syge ikke også et ansvar for ikke at lade sig snyde? Det er svært at give kræftpatienten et ansvar, for kræftpatienten er i dyb krise og oplever mareridt, så nej, jeg synes ikke, at kræft patienten kan få ansvar for det, siger Marianne Tersgov.  

Hjulpet mange
Ifølge Niels Gleerup kunne der skrives en lang bog om alle de syge, han har hjulpet til at blive raske.

Kan du sige noget om, hvor mange du har hjulpet med det her? Jeg har ikke helbredt nogle, jeg har flyttet mennesker, så de selv er blevet helbredt, jeg fjerner strålingen. Der hvor du har fjernet strålingen, hvor mange har det virket  hos ? 80% tror jeg, siger Niels Gleerup. 

Niels Gleerup tæller også Kai Jørgensens datter som en af succeserne. I telefonen fortæller han os om kvinde TV2 ØST har haft kontakt til - nemlig Kai Jørgensens datter.

Hvordan går det så med hende? Det er gået vældig godt og det går kun fremad og det er alt for hurtigt. Hun har været under behandling, så den dag hun bliver rask vil lægerne kalde det deres mirakel, siger Niels Gleerup.

- Det passer ikke, for han har ikke snakket med hende siden lige efter han har været hos hende. Jeg spurgte hende så sent som i går og hun sagde, at han ikke havde kontaktet hende, siger Kai Jørgensen.

Ikke ulovligt
Sundhedsstyrelsen vurderer, at Niels Gleerups metoder er lovlige. For Kai Jørgensens datter tager ikke skade af det og han skriver heller ikke på sin hjemmeside, at han har gjort nogle raske. Men Kai Jørgensen mener, der bør være et tilsyn hos alternative behandlere og at de skal dokumentere deres behandling.

- Jeg synes, han skal lægge beviser frem for, at det er rigtigt, det han siger med alle de mennesker, han har gjort raske med sine udmålinger, siger Kai Jørgensen.

Kai Jørgensens datter ville ikke deltage, da hun er i stærk kemo behandling og da hun stadig håber, at målingen af jordstråler kan hjælpe hende.

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har oplevelser med alternative behandlere, der mener, de kan gøre syge mennesker raske. Skriv til tien@tv2east.dk

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App