Lommetyve stjæler børnepenge

På mandag er der penge til børnefamilierne, og det er lommetyvene opmærksomme på. Politiet advarer handlende i den kommende uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnefamilier får udbetalt penge den 20. oktober, og mange børnefamilier benytter denne dag og de efterfølgende til indkøb af børnetøj og andet i forretningerne. Det ved lommetyvene tilsyneladende godt, og det benytter de sig af. Politiet i Holbæk udsender derfor nu en advarsel til de handlende i Holbæk og regionens andre større byer.

Lommetyvene holder øje med kunder, der veksler penge i automater eller banker og følger så efter borgerne, der skal til at handle. Ofte bliver pungene stjålet fra tasker uden nogen opdager det, og det er ærgerligt at afbryde en god indkøbstur af den grund.

I forbindelse med flere anmeldelser har vidner set mistænkelige personer, der formentlig er slaviske/romaer, både yngre og ældre, der ofte er flere i samarbejde om tyverierne. Ofrene for tyverierne er som hovedregel kvinder.

Holbæk har været hårdt plaget de seneste dage, men politiet modtager anmeldelser fra alle større byer i politikredsen dagligt, hvor uheldige borgere har været udsat for tyveri af punge.

Derfor vil politiet gerne høre fra holk, der bemærker mistænkelige personer i byerne. Politiet vil meget gerne have sat en stopper for de mange tyverier.

Ring på 114 eller 46351448.