Lolland og Californien grønne partnere

Lolland Kommune og Santa Cruz Amt i Californien udvider samarbejde om at udvikle grøn energi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Globale klimaudfordringer kræver globale løsninger. Derfor har Lolland Kommune og Santa Cruz Amt i Californien aftalt et partnerskab på green tech-området.

Partnerskabet skal omfatte udvikling af miljøteknologi, vedvarende energi og grønne produkter. Parterne gav hinanden håndslag under den nyligt overståede energikonference, Renewables and Realities, i Maribo.

Her mødtes Lolland Kommunes viceborgmester, Jytte Frijs, med Santa Cruz’ skattedirektør, Frederick J. Keeley. Han er politisk valgt og repræsenterede Santa Cruz Amt på konferencen.

- Aftalen kan få stor betydning for Lolland og ligger i forlængelse af kommunens målrettede satsning på vedvarende energi, miljøteknologi og udvikling af grønne landbrugsprodukter, siger viceborgmester Jytte Frijs (V), Lolland Kommune. Hun kalder partnerskabet for en form for venskabsbysamarbejde med helt konkrete formål.

Varig partner
Aftalen indebærer, at Lolland Kommune og Santa Cruz Amt udveksler viden, forsker i og udvikler grøn energi samt udvikler grønne landbrugsprodukter. På den måde får Santa Cruz del i den værdifulde viden, som Lolland Kommune har skabt inden for vedvarende energi, miljøteknologi og grøn landbrugsproduktion.

Det drejer sig blandt andet om det såkaldte CTF-koncept, der går ud på at sammentænke forskellige miljøteknologier i en sammenhængende helhed og teste dem i stor skala.

- Aftalen understreger, at vi har en rolle at spille i global sammenhæng, og at de mange initiativer, vi arbejder med, ikke kun er interessante på Lolland, men også i et internationalt perspektiv. Den er også en konkret udmøntning af Lolland Kommunens vision, der understreger, at vi er og skal være en del af verden omkring os, siger Jytte Frijs.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere