¨

Lolland kommune frikender sig selv

Foto: TV ØST

Mens Brønderslev kommune mandag erkendte at kommunen burde have grebet ind overfor vanrøgt, vold og misbrug i den såkaldte Brønderslev-familie, så frikender Lolland kommune sig selv.

I en pressemeddelelse skriver Lolland kommune:

"Lolland kommune vedkender sig naturligvis sit ansvar, men må samtidig fastholde, at kommunen har måttet foretage sine vurderinger ud fra den viden, der på det tidspunkt var tilgængelig".

 

En rapport fra Ankestyrelsen, der blev fremlagt under retssagen, slår fast at Lolland kommune burde have grebet ind allerede i 2006, hvor kommunen fik indberetninger fra børnehave og politi om de forhold børnene levede under. Men kommunen valgte ikke at indlede en sag om tvangsfjernelse. Om det skriver Lolland kommune i sin pressemeddelelse:

 

"I dag er det let at se, at forholdene i familien var langt mere alvorlige, end den gav indtryk af. Den politimæssige efterforskning har afsløret forbrydelser, som det er svært at forstå. Hvis Lolland Kommune – eller nogen anden myndighed – havde kendt til de forhold, der nu er afsagt dom om, ville det naturligvis have ført til politianmeldelse og en ny vurdering af børnenes situation".

 

Formanden for skole- og socialudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen, siger at medarbejdere, ledere og politikere i Lolland er dybt berørte af sagen, som også har ført til selvransagelse i kommunen.

 

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App