Lolland har rekord i tvangsauktioner

Boliger solgt på tvangsauktion udgør en stadig større del af det samlede boligsalg. Værst af alle steder ser det ud på Lolland. Her skifter over halvdelen af bo

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tomme og forfaldne huse. Sådan ser billedet ud mange steder på Lolland. Ingen gider flytte til øen, og mange af dem, der bor der, har ikke penge til at betale for det.

- Der er mange mennesker, der er ude i en alvorlig situation. De har købt en bolig, de gerne vil bo i. Så mister de arbejdet og må desværre gå på tvangsauktion. Det er sørgeligt for de familier, siger Stig Vestergaard (S), borgmester i Lolland Kommune.

Som den eneste kommune i landet er antallet af tvangsauktioner nu højere end antallet af almindelige bolighandler.
I første halvdel af 2012 blev 81 boliger på Lolland solgt på normal vis gennem en mægler, mens 82 blev handlet på tvangsauktion.

Kommunen opkøber så mange af de faldefærdige rønner som muligt og river dem ned, men med 3400 tomme boliger på øen er der ikke økonomi til at få bugt med problemet. Borgmesteren satser på, at flere arbejdspladser i området bliver løsningen.

- Derfor har jeg store forventninger til, at vi får fremrykket noget af Femerntunnellen, så der kommer flere arbejdspladser. Så kan folk få flere penge og få råd til deres boliger, håber Stig Vestergaard.

Flere andre steder i Region Sjælland er tvangsauktioner også almindelige. I Næstved udgør de for eksempel 39 procent af boligsalget, og i Slagelse er tallet 37 procent.

[video:videonode:182986]


Nyhedsoverblik