Lolland-Falster har Danmarks dyreste muld

Finanstilsynet har netop hævet prisen og det gør mulden på Lolland-Falster til landets dyreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland-Falster har Danmarks dyreste landbrugsjord. Finanstilsynet har netop hævet prisen på den gode muld på Sydhavsøerne med 50.0000 kr. pr. hektar. Det betyder bedre vilkår for både bønder og banker, der har leveret store lån til landbruget, da højere hektarpriser kan give lavere nedskrivninger.

De højere hektarpriser er rigtig godt nyt for de lokale landmænd, siger næstformand i Dansk Landbrug Sydhavsøerne Ole Lauridsen til DR Sjælland.

- Det viser bare vi, at vi har Danmarks bedste landbrugsjord og sunde bedrifter. Stigende priser gør det samtidig nemmere at gå i banken og få ydet et lån. Alt i alt rigtig godt nyt, fordi det også vil gavne beskæftigelsen i en del af Danmark, hvor der virkelig er behov for nyinvesteringer, siger Ole Lauridsen til DR Sjælland.

Opjusterer pris på landbrugsjord
Finanstilsynet har opjusteret prisen på landbrugsjord på Lolland-Falster med 50.000 kroner. Den er nu fastsat til 225.000 kr. pr. hektar - de suverænt højeste priser i hele landet.

I Østjylland har Finanstilsynet opjusteret landbrugsjorden med 15.000 kr. pr. hektar og også i Nordvestjylland, Himmerland, Mors, Thy og Salling, Midtjylland og Sønderjylland har Finanstilsynet foretaget mindre opjusteringer af landbrugsjorden.

På Midt og Vestsjælland samt Sydsjælland, Stevns og Møn har Finanstilsynet fastholdt uændrede priser på landbrugsjord, henholdsvis 140.000 og 150.000 kr. pr. hektar.