Lolland-Falster først med nyt radiosystem

Region Sjælland indfører radiosystem, som skal bruges af politi, beredskab, redningstjenester og hospitaler - i hverdagen og ved større ulykker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland-Falster bliver det første område i Danmark, som får indført det nye landsdækkende radiosystem til beredskabet. Det kommer til at ske i første halvdel af 2008 og betyder, at bl.a. politiet, Beredskabsstyrelsen, Kystredningstjenesten, hospitaler og Hjemmeværnet kan tale sammen over samme net - både i hverdagen og ved større ulykker.

Staten har ifølge Ritzau netop indgået kontrakt om det nye system til 1,6 milliarder kroner med Dansk Beredskabskommunikation. Systemet erstatter de over 100 forskellige radiosystemer, som beredskaberne i Danmark bruger i dag.

Når systemet er testet på Lolland-Falster vil det blive rullet ud i resten af landet region for region. I hver region vil det blive testet, og udrulningsplanen afhænger blandt andet af, at testene forløber tilfredsstillende, oplyser Økonomistyrelsen.

Ifølge tidsplanen er systemet indført i hele Region Sjælland i efteråret 2008, mens det vil være landsdækkende et år efter.