Lolland-Falster Alliancen vil øge sikkerheden

Lolland Falster Alliancen overvejer man nu hvilke forholdsregler, der skal tages, efter at en tilskuer sprøjtede peberspray i øjnene på holdets målmand. Presset øges på spillere og sikkerhedsfolk, når holdet rykker op i 1.division.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det handlede kun om én ting, da Christian Emil Petersen i går løb efter den Roskilde-fan, der kort forinden havde angrebet ham med peberspray på banen.

- Jeg tænkte kun på, at han ikke skulle slippe godt fra det, fortæller Christian Emil Petersen.

Målmanden fik stoppet gerningsmanden, som nu er varetægtsfængslet. Men løbeturen kostede Christian Emil Petersen et rødt kort.

Episoden er muligvis et hint om, at presset på spillerne, både fra tilskuere og modspillere øges i takt med at holdet rykker op i rækkerne.

- Det er klar, at presset øges, og det er noget vi spillere mærker. Der er flere, der følger med i kampene, og er afhængige af, at vi vinder, siger holdets anfører Martin Lohse.

Når Alliancens førstehold spiller kamp, er de rollemodeller for masser af unge spillere, derfor er det vigtigt for holdet, at der bliver reageret rigtigt i situationer som den i går.

- Vi skal have snakket om, hvordan vi skal forholde os i en situation, hvis der opstår noget lignende. Skal vi trække os væk, skal vi gå ind eller hvad skal vi?

Spillerne håber nu på, at det store pres ikke fører til flere problemer i fremtiden.

- Man er jo altid bekymret for, om sådan noget fortsætter. Men vi må jo arbejde hen mod at gøre spillernes sikkerhed bedre, siger Christian Emil Petersen.

Af samme grund vil bestyrelsen se nærmere på, hvordan man kan imødegå det øgede pres på spillere og sikkerhedsfolk, der følger af at holdet rykker op i 1.division til næste sæson.

- Vi overvejer at hyre sikkerhedsvagter, og det er helt sikkert noget som vi komme op på næste bestyrelsesmøde, siger Sportchef John Hansen.

Men for et hold som Lolland Falster Alliancen kan det blive svært at finde penge til fuldstændigt at forhindre lignende episoder.

- Vi kan ikke gardere os 100 procent, men vi vil selvfølgelig gøre hvad vi kan, og vi samarbejder med politiet, når vi møder klubber, som har folk med, der er kendt for at være voldelige, siger John Hansen.