Lokkede medicin i demente beboere

En ansat på et plejehjem i Sorø puttede piller i de ostemadder, som hun serverede for beboerne. Torsdag meldte hendes kolleger hende til Kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke hverdagskost at få at vide, at ens far måske er blevet lokket til at spise medicin. Men det var den besked Alma Honoré Petersen fik i et brev fra Sorø Kommune i lørdags. Medarbejderne på det plejehjem, hvor hendes far bor, havde mistanke om at en af deres kolleger gav beboerne på plejehjemmet sløvende medicin. Kommunen tjekkede og ganske rigtigt - i en ostemad til en beboer lå der en pille. Medarbejderen blev med det samme kaldt til samtale.

- Med det der kom frem ved samtalen, så besluttede vi at bortvise medarbejderen og melde hende til politiet, siger Kommunaldirektør i Sorø Kommune, Peter Zahlekjær.

Kommunaldirektøren er glad for, at de ansatte reagerede på deres mistanke.

- De har det rigtig dårligt med, at måtte anklage deres kollega for det her. Men det viser jo samtidig, at den supervision, der skal foregå mellem medarbejderne, den har fungeret, siger Peter Zahlekjær.

Medarbejderne har flere gange undret sig over, at beboerne var sløve, men ingen ved, hvor længe det har stået på, og hos Alzheimer Foreningen er man bekymret over, at det overhovedet kan ske.

- Det er rystende, at det kan ske, og at en person, der er ansat til at passe demente, kan udnytte dem på den her måde, siger formanden for Alzheimer Foreningen Vestsjælland, Aase Stær.

Aase Stær mener, at man bør være bedre til at tjekke de medarbejdere der ansættes i hjemmeplejen.

- Det må da give stof til eftertanke i forbindelse med, hvem man ansætter - om de har det rigtige sociale sindelag, siger hun.

Både Alzheimer Foreningen og Alma Honoré Petersen er dog glade for den måde sagen er blevet håndteret på.