LOKE klar med nye projekter

Energiselskabet LOKE planlægger 15 projekter, der skal producere vedvarende energi, beskære energiforbruget og skabe jobs på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

LOKE har i sit første leveår skabt 15 projekter, der kan begynde, så snart Energistyrelsen har godkendt dem. Under navnet LOKE gemmer sig Lolland Kommunes selskab, Lolland Energi Holding A/S.

  

Med selskabet LOKE ønsker Lolland Kommune og samarbejdspartneren Baltic Sea Solutions at gøre Lolland til Europas bedste eksempel på, hvordan en region kan spare på energien og samtidig skabe arbejdspladser ved bevidst at finansiere initiativer indenfor vedvarende energi og miljøteknologi.

   

Fælles for projekterne er, at de udvikler vedvarende energi og slipper færre drivhusgasser ud i atmosfæren. Alle projekterne har samtidigt et stort potentiale for at skabe nye arbejdspladser på Lolland-Falster, fortæller folkene bag holdingselskabet.

 Solen skal skinne om natten

LOKEs projekter spænder vidt. Et af dem går ud på at varme et helt parcelhuskvarter op ved hjælp af jordvarme. Et andet projekt skal renovere gadebelysningen i Nakskov.  I den forbindelse skal et solcellesystem med vakuumrør forsøgsvis levere strøm. Det vil halvere udgifterne til byens gadelys, fordi solen på den måde også vil skinne om natten.

    

Kapitalen i Loke er på 85 millioner kroner. De penge stammer fra Nakskov Kommunes salg af sine aktier i Energi 2. Ved at anbringe pengene i et holdingselskab slap kommunen for at betale halvdelen i statsafgift.

  

Det er en del af de penge, LOKE nu vil investere i de foreløbig15 projekter. Det sker i form af lån og støtte til de involverede virksomheder og offentlige institutioner.

 

Støtten betales tilbage over en årrække for at indgå i nye projekter i LOKE´s evige kredsløb.