Lokalplan kan forsinke museum på Stevnsfort

Naturklagenævnet har konkluderet, at kommunen ikke har overholdt lovkravene til vurdering af trafik til museet. Nu risikerer museets åbning at blive udsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Stevns Kommune har man røde ører i disse dage efter Naturklagenævnet har bortdømt den lokalplan for koldkrigsmuseet ved Stevnsfort, som lokalpolitikerne ellers godkendte endeligtumiddelbart før sommerferien.

Internt i kommunen mente man ikke, at det var nødvendigt med en grundig miljøvurdering i form af en VVM-redegørelse, men blot en screening af området.

Og man konkluderede, at der ikke ville ske en væsentlig påvirkning af området, skriver DAGBLADET Køge.

Efter at have behandlet en naboklage er Naturklagenævnet nået til den konklusion, at kommunen ikke i tilstrækkelig grad har opfyldt lovens krav, da der ikke foreligger en vurdering af trafikintensitet, antalbesøgende og lignende som planloven ellers kræver.

Det betyder, at kommunen nu straks skal i gang med at lave en VVM, så lokalplanen ikke forsinkes mere end højest nødvendigt.

Men sagen bliver modtaget med dyb bekymring hos først og fremmest Østsjællands Museum og de talrige frivillige, som er i fuld gang med forberedelserne til etableringen af museet.

Lederen af museet, Tove Damholt, siger, at hun er bekymret, da det kan medføre forsinkelser, men ellers vil hun afvente et møde med kommunen.

I Østsjællands Museums bestyrelse lægger man ikke skjul på, at et sådan forløb i kommunen er rystende.

- Vi må naturligvis også afvente et udspil fra kommunen om deres forventninger til tidsplanen. Der er allerede aftale med entreprenører som skal i gang om et kort tid, men dem må vi jo stoppe, indtil en ny plan er godkendt, siger næstformanden i museets bestyrelse, Bjarne Hansen i dag til DAGBLADET.

Borgmester Poul Arne Nielsen (V) tager situationen meget roligt og siger, at han tror, det hele nås til tiden.