Lokalformand: Dansk Folkeparti snyder vælgerne

Lokalformand for Dansk Folkeparti i Holbæk kritiserer partiledelsen efter den nye udlændingeaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pia Kjærsgaard bliver mødt med massiv kritik fra egne rækker. Helt usædvanligt tager en række af partiets lokalformænd og lokalpolitikere nu bladet fra munden, skriver Berlingske Tidende.

Dansk Folkepartis ledelse har snydt vælgerne ved at indgå en aftale med regeringen, hvor man ikke stod fast på sit krav om at ignorere EF-Domstolen, lyder det fra lokalformand i Holbæk Benny Nielsen.

- Vi farer op af en æske og råber buh hver gang, men til sidst siger folk, at Dansk Folkeparti ikke har noget at have det i. Jeg er bange for, at vælgerne vil få den opfattelse, at vi snyder dem lidt, siger Benny Nielsen, der overvejer at tage sagen op med partiledelsen.

Også blandt partiets folkevalgte er der skuffelse over udlændingeaftalen.

- Vi skulle have stået hårdere fast på vores krav. Det er ikke godt nok, at vi går med til at sige, at EU bestemmer vores udlændingelov. Det er ikke til at leve med. Danmark forsvinder, hvis det fortsætter, siger medlem af Region Syddanmark Bjarne Juel Møller.

Vita Jensen, Morsø Lokalforening havde også gerne set, at DF-toppen havde sat hælene i over for regeringen.

- Egentlig er jeg lidt skuffet. Vi skulle have stået fast på vores krav. Det er jo nogle dommere i EU, der bestemmer over danske forhold, siger hun.

Vita Jensen opfordrer på den baggrund partitoppen til at slå ind på en fuldtonet EU-modstanderkurs:

- Unionen er alt for meget elite, og jeg så gerne, at vi tager skridtet fuldt ud og melder os ud af EU. Jeg vil sige som folketingsmedlem Morten Messerschmidt: "Giv os vores land tilbage."

Andre steder i DF-baglandet er begejstringen heller ikke stor, men holdningen er, at den indgåede udlændingeaftale er det bedst opnåelige, når det nu ikke lykkedes for partiets forhandlere at få regeringen til at gå op imod EU.

Lokalformanden i Holbæk Benny Nielsen kalder den nye udlændingeaftale for en lille lap på et stort hul. Og kritikken fra lokalformanden stikker dybere.

- Jeg ved godt, vi ikke har 90 mandater, men vi sidder i en nøgleposition, og det skal vi udnytte meget bedre, end vi gør i øjeblikket. Vi skulle have tvunget regeringen til at ignorere den dom, siger Benny Nielsen, der ikke tror på, at det lykkes regeringen at få ændret EUs opholdsdirektiv.

Samtidig får partitoppen også kritik for at handle hen over hovedet på baglandet. Partitoppens planlagte retræte blev ikke varslet på DF-årsmødet søndag, men 24 timer senere blev aftalen underskrevet:

- De kunne godt have nævnt, at de var så langt fremme i forhandlingerne. Men det blev der ikke sagt et eneste ord om.

Angrebene fra DF-baglandet rammer ekstra hårdt, fordi det er yderst sjældent, at de kritiserer Pia Kjærsgaard. Flere har da også gennem årene måtte sande, at kritik af partitoppen kan føre til eksklusion.

Den interne opstand kommer, efter at en rundspørge blandt DFs lokalformænd forleden viste, at halvdelen af de lokalformænd, som havde taget stilling, var klar til at vælte regeringen, hvis ikke den accepterede at ignorere EF-Domstolen.

Indfødsretsordfører Søren Krarup jubler heller ikke dagen derpå, men forsvarer alligevel Pia Kjærsgaard og den øvrige partiledelse.

- Jeg er ikke tilfreds med aftalen. Men jeg ser virkeligheden i øjnene, som er, at enhver anden regering end den nuværende ville være en katastrofe for indvandringen, siger Søren Krarup.