¨

Lokale støtter SF ledelsen

Foto: TV ØST

Frygten for at SF ovenpå en massiv succes udvikler sig til et topstyret højredrejet parti preller af på partiforeningerne her i regionen. Der er dog masser af diskussion om, hvordan partiet nu skal udvikle sig.

Det er en række anonyme medlemmer, der i dagbladet Politiken i dag udtrykker frygt for, at SF efter den massive fremgang centrerer magten i toppen for at strømline og ensrette partiet.

De bekymringer deles ikke af en række formænd for partiforeningerne på Sjælland, som TV2 Øst har talt med i dag. Mange har dog bemærket, at linjen og budskaberne er blevet noget skarpere.

- Det jeg ser ske nu er, at man afprøver grænserne for, hvad man kan mene i SF, det sker især i kraft af den størrelse og gennemsalgskraft, som vi nu har fået, siger hovedbestyrelsesmedlem Meta Fuglsang fra Vordingborg.

Hun mener, at udtalelserne på flere områder er blevet for grove, senest formanden Villy Søvndals udtalelser om Hizb-ut-Tahrir.

- Jeg har jo længe sagt, at retorikken er for skarp. Vi plejer at formulere os på en blødere måde, siger hun.

I Ringsted støtter lokalformanden Torben Lundsgaard op om, at partiet må forandre sig.

- Vi var jo kendetegnet ved at være et mere lukket og hønsestrikkende parti, det er vi ikke mere, altså vi er blevet et moderne parti, siger han.

SF har ligesom andre partier ansat et større antal medie- og politiske rådgivere, og Torben Lundsgaard mener, partiet skal strømlines yderligere for at tækkes flere vælgere og dermed opnå mere politisk indflydelse.

- Det drejer sig om at vi får flyttet nogle stemmer ind over midten. Det handler om at vi gerne vil være et regeringsdueligt parti, siger han.

Meta Fuglsang frygter, at SF i jagten på flere vælgere glemmer politiken.

- Risikoen ved den her bevægelse er, at SF flytter sig hen, hvor der er flere vælgere, i stedet for at SF påtager sig det, jeg mener er den politiske opgave nemlig at flytte holdninger i retning af SF's holdninger, siger Meta Fuglsang.

Den øverste ledelse tager kritikken med sindsro

- Der vil altid være diskussioner i et parti af SF's størrelse. Det der er det glædelige er, at vi kan konstatere, at vi får masser af nye medlemmer, siger gruppeformanden i SF Ole Sohn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App