Lokale Pengeinstitutter overtrådte loven

Man må ikke true medlemmer med udsmidning, hvis de udviser manglende kollegial adfærd. Lokale Pengeinstitutter overtrådte konkurrencelov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokale Pengeinstitutter overtrådte konkurrenceloven. Det har Konkurrencerådet afgjort - og dermed følger de trop med Konkurrencestyrelsens afgørelse fra sidste år.

Og det kommer da heller ikke som en overraskelse, at der var brug for en revidering af vedtægterne, da brancheforeningen på en ekstraordinær generalforsamling før jul ændrede i vedtægterne.

Konkurrencestyrelsens direktør Agnete Gersing er tilfreds med rådets afgørelse.

- Afgørelsen slår fast, at brancheforeninger ikke må søge at påvirke medlemmerne til at begrænse den indbyrdes konkurrence.

Det er godt, at Lokale Pengeinstitutter allerede har ændret sine vedtægter, med det ændrer ikke på, at foreningen har overtrådt konkurrenceloven, siger Agnete Gersing.

Konkurrencestyrelsen foretog sidste år i april et kontrolbesøg hos Lokale Pengeinstitutter og gjorde i den forbindelse opmærksom på, at der i foreningens vedtægter var en eksklusionsbestemmelse, der rettede sig mod "manglende kollegial adfærd hos et medlem".

Konkurrencestyrelsen mener, at den bestemmelse er begrænsende for den frie konkurrence.

Besøget hos foreningen kom i kølvandet på, at styrelsen stemplede samarbejdet mellem syv lokalbanker på Fyn og Sjælland som et ulovligt kartel. Bankerne havde blandt andet ekskluderet en konkurrerende bank fra samarbejdet, fordi banken brød reglen om ikke at etablere filialer i hinandens hovedbyer.

Konkurrenceankenævnet afgjorde i oktober, at bankernes samarbejde var ulovligt.

/ritzau/