Lokale arbejdsgivere deltog i indvielse af JobStart

Der var både jobs og jazz på menuen, da Center for Arbejdsmarked tirsdag formiddag indviede Job Start - den nye fælles indgang for jobsøgende borgere i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gæsterne kunne meget vel få lidt mere end en friskbrygget kop kaffe, lidt godt til ganen og prisbelønnet jazzmusik ud af besøget hos JobStart tirsdag formiddag.

Center for Arbejdsmarked havde nemlig inviteret en række lokale arbejdsgivere til at deltage med en stand under indvielsen, så jobsøgende borgere kunne høre mere om jobmulighederne i de lokale virksomheder og potentielt så frø til deres næste job:

Den nye fælles indgang for jobsøgende borgere i Næstved Kommune er ikke kun rykket fra Jernbanegade 12 til Rådmandshaven 20. Modtagelsen har også gennemgået en total makeover.

Meterhøje træer er flyttet indendørs. Overalt står blå, borgervenlige bænke klar. Og ved modtagelsen venter Rådmandshavens nye floor walker, der besvarer spørgsmål og hjælper besøgende med at finde vej til deres ærinde.

Målet har været at skabe nogle nye rammer, der gør fordommene om jobcentrenes  institutionelle ventesale til skamme.

- Det er ikke sjovt at være arbejdsløs. Og derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at perioden uden job bliver så kort som muligt. 11 ivrige medarbejdere venter på at hjælpe og de har efter sigende fået service på hjernen. Det er slut med at gå fra JobStart uden at vide, hvad du skal. Slut med at falde mellem to stole. Og slut med at føle dig som en brik i det store myndighedsspil, lød det fra Næstved-borgmester Carsten Rasmussen (A) ved indvielse.

Jeannette Godske, Næstved, har indsendt videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo: