Lokalbanker slipper for politianmeldelse

De syv lokalbanker, som Konkurrencerådet i sidste uge fandt skyldige i karteldannelse og ulovlige prisaftaler, er endnu ikke meldt til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En politianmeldelse mod de syv lokalbanker, hvoraf fem ligger her i regionen, lader vente på sig. Man vil først se afgørelsen i Konkurrenceankenævnet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lokalbankerne har anket sidste uges afgørelse fra konkurrencerådet om karteldannelse og ulovlige prisdannelser, og derfor er bankerne endnu ikke meldt til politiet.

Bankerne bliver nemlig først meldt til politiet, når Konkurrenceankenævnet har behandlet klagesagen fra de syv lokale banker, der finder afgørelsen urimelig.

- Vi har tænkt os at afvente afgørelsen i ankenævnet, før vi politianmelder bankerne. Bagmandspolitiet har tradition at afvente en afgørelse fra ankenævnet i sådanne sager her, og det er baggrunden for, at vi venter med en anmeldelse, siger sekretariatsleder i Konkurrencestyrelsen, Ole Skotner, der kalder det en misforståelse, at det i sidste uge i flere medier fremgik at bankerne allerede er meldt til politiet.

Ole Skotner forventer, at Konkurrencestyrelsen får medhold i ankesagen, men det gør bankernes advokat, Gitte Holtsø, ikke. Hun forventer derimod en ophævelse af afgørelsen fra sidste uge.

- Vi mener, at ankenævnet bør ophæve Konkurrencerådets afgørelse. Jeg synes, vi har en god sag, og jeg tror, vi får en helt anden afgørelse i ankenævnet, siger Gitte Holtsø, som peger på, at samarbejdet mellem de syv lokale banker ikke har haft indflydelse på markedet og dermed heller ikke på konkurrencen.

- En aftale eller adfærd skal kunne mærkes i markedet, før den er ulovlig, ellers er der ikke en overtrædelse af Konkurrenceloven, og her kan det ikke mærkes, siger Gitte Holtsø, som forventer, der kan gå op mod et år, før ankesagen er færdigbehandlet.

De syv lokale banker, som i sidste uge blev fundet skyldige i overtrædelse af Konkurrenceloven er Lokalbanken i Nordsjælland, Møns Bank, Skælskør Bank, Vordingborg Bank, Totalbanken, Lollands Bank og Diba Bank.

Bankerne samarbejder gennem det såkaldte Erfa-samarbejde, der blev stemplet som kartel af Konkurrencerådet.