Lokal forfatter bliver årets kulturelle ildsjæl

Når Folkemødet i dag begynder på Bornholm bliver det med kåringen af årets kulturelle ildsjæl. Ildsjælen kommer fra Sakskøbing og hedder Thorvald Berthelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag torsdag bliver Thorvald Berthelsen kåret som årets ildsjæl. Det sker umiddelbart efter åbningen af Folkemødet på Bornholm, der ventes at trække flere end 60.000 mennesker til øen.

Thorvald Berthelsen bor i Sakskøbing, hvor han er digter, forfatter og formand for foreningen StORDstrømmen, der er for alle ordkunstnere i det gamle Storstrøms Amt.

Ministre overrækker pris

Det er kulturminister Marianne Jelved (R), som sammen med minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S) overrækker prisen på Cirkuspladsen klokken 15. Desværre kan ildsjælen ikke selv være til stede, da han i aften læser op i Café Vandtårnet i Nykøbing Falster sammen med en af Danmarks mest fremtrædende unge forfattere - Asta Olivia Nordenhof. Men han er glad for skulderklappet.

- Det er en stor glæde at være den første, der modtager prisen som årets kulturelle ildsjæl. ikke bare for mig, men for hele lokalområdet. Prisen hjælper forhåbentligt med til, at storbyerne nu får øjnene mere op for kunst og kultur i det, de betragter som udkanten. Vi er ikke eksotiske skandaler og katastrofer. Vi er en væsentlig del af livet og fremtiden, siger Thorvald Berthelsen, der har givet sin takketale videre til en, der befinder sig på Bornholm.

Det bliver en af StORDstrømmens nærmeste samarbejdspartnere, Leif Jeppesen, forhenværende chef for Multicenter Syd i Nykøbing Falster, som modtager prisen for ham og holder talen på vegne af Berthelsen, der i øvrigt får anerkendelsen for at have sat fokus på kultur og liv på Sydsjælland og Lolland-Falster.