Lokal folkeskole udklækker flest iværksættere

En ny undersøgelse viser, at Lille Næstved Skole er den bedste folkeskole i landet til at fostre iværksættere til det danske arbejdsmarked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lille Næstved Skole indtager en førsteplads blandt Danmarks folkeskoler, når det handler om at skabe fremtidens iværksættere.

Det fremgår af en netop offentliggjort undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, som omfatter over 2 millioner børn, der har færdiggjort en 9. klasse i perioden 1980-2011.

Bredt fagligt fundament

På Lille Næstved Skole har man altid fokuseret på at give eleverne et bredt fagligt fundament, og det kan, ifølge viceskoleleder Anne Jacobsen, være en del af forklaringen på placeringen i undersøgelsen.

- Jeg tror, det er fordi, eleverne er vidende om, at de kan, og at de ikke er usikre på, om deres faglighed slår til, og det giver dem noget overskud og ballast til at starte et nyt sted, siger hun.

Et meget højt niveau

Direktør i reklamebureauet Synergi, Thomas Hansen, er tidligere elev på Lille Næstved Skole, og han er ikke i tvivl om, at blandt andet folkeskolen har haft medindflydelse på hans nuværende position som selvstændig.

- Undervisningen bar præg af et meget højt niveau, man blev nødt til at være flittig og struktureret, og så kan jeg kun mindes, at vi havde nogle meget dygtige lærere igennem alle årene, og det tror jeg blandt andet har gjort mig til den, jeg er i dag, siger han.