Lokal dommer i Superligaen

Benjamin Svedborg fra Kalundborg skal dømme Superliga efter sommerferien - dermed er han et skridt nærmere det store mål om at dømme internationalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra næste sæson dømmer 28-årige Benjamin Svedborg fra Kalundborg Superliga. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

- Det er fantastisk. Det er et af de mål, jeg har kæmpet for at nå, siden jeg begyndte ay dømme for 13 år siden, siger han til TV2 ØST.

I 2009 begyndte han at dømme kampe i 2. division. Allerede året efter blev 2. division skiftet ud med 1. division, og nu gælder det altså landets bedste række. Han har været en del af DBU's målrettede talentprogram, og det kræver hårdt arbejde og forståelse fra hjemmefronten at nå så langt.

- Det er lidt ligesom fodboldspillere. Man starter fra en ende af i serierækkerne, og så tager man dem en række ad gangen. Samtidig kræver det god støtte hjemmefra. Jeg kan blive sendt til Aalborg, og så afsætter jeg en hel dag til transport og forberedelse og kamp, siger han.

Drømmer om internationale kampe

Ved siden af dommergerningen arbejder han som håndværker, og med en fleksibel chef har det kunnet lade sig gøre at forene jobbet med hobbyen. Som bare 28-årig er han allerede nået langt, men Benjamin Svedborg vil gerne mere med dømmeriet.

Læs også: Kalundborg-dommer går efter Champions League

- Jeg har en drøm om at gå hele vejen. Jeg er kun 28 år og er ikke i tvivl om, at DBU gerne vil prøve mig af. Ellers havde de ikke rykket mig op. Jeg vil gerne ud og dømme internationalt, men lige nu vil jeg fokusere på Superligaen. Der er et stort spring fra 1. division til ligaen, og den rolle koncentrerer jeg mig om lige nu, men drømmene er der stadig, siger han.