¨

Løbeklubber boomer

Foto: TV ØST

Det er sundt at løbe, men i længeden os lidt kedeligt – i hvert fald hvis man gør det alene. Men de seneste år har løbeklubberne mærket en markant medlemsfremgang også fra folk, der aldrig havde drømt om at løb var noget for dem.

I vores region har DGI stor succes med deres program "Løb med DGI", og ti løbeklubber er enten i gang eller har været i gennem forløbet.

Over et 30 uger hjælper DGI klubberne med at optimere træningen, så alle uanset niveau kan være med. Og DGI's rettesnore er simple. Det skal være seriøst, socialt og sjovt.

"Løberne i Odsherred" startede med bare at være en håndfuld, men nu er der næsten hundrede medlemmer.

- Det er fedt. Især fordi vi har så mange nybegyndere med, siger Henrik Kjær, der er træner og selv har løbet i mange år.

I dag svarer hver fjerde dansker, at de løber regelmæssigt. I 1993 var det kun to ud af hundrede. En del af forklaringen er at løb ikke længere kun er noget man gør alene:

- Fællesskabet er blevet koblet på løbekulturen, og det gør at flere holder ved. Man kan dele sejre og nederlag, og det betyder noget, siger Annette Møller, der er formand for Motion og Friluftsliv i DGI Vestsjælland.

02:08 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App