LO bakker postbude op

Medarbejderne på posthuset i Haslev, der gennem længere tid har klaget over stress og psykisk chikane, får nu opbakning fra hovedorganisationen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 LO Midtsjælland bakker medarbejderne på posthuset i Haslev op i deres forsøg på at få skabt et godt psykisk arbejdsmiljø, efter at der i længere tid har været store samarbejdsproblemer.

LO Midtsjællands bestyrelse blev forleden orienteret om problemerne i Haslev, hvor medarbejderne har opfordret administrerende direktør i Post Danmark til at skifte både en distributionsleder i Haslev og postmesteren i Næstved ud. Før bliver der ikke skabt et godt arbejdsmiljø, mener medarbejderne.

Det dårlige psykiske arbejdsmiljø har bl.a. fået den konsekvens, at postbudenes fagforening, 3F Midtsjælland, opfordrer alle medlemmer til at anmelde ethvert sygefravær på posthuset i Haslev som en psykisk arbejdsskade.

Således siger formanden for 3F Midtsjælland, Tommy Mortensen:

- Det høje sygefravær hænger 100 % sammen med et dårligt psykisk arbejdsmiljø, og det er ledelsens ansvar og pligt at skabe de nødvendige forbedringer, inden fraværet udvikler sig til langtidssygemeldinger.

Og formanden for LO Midtsjælland, Henrik Kjær er enig.

- Arbejdsgiveren har pligt til at sørge for et sundt og sikkert arbejdsmiljø, men det er som om, at sygemeldinger, der bunder i det psykiske arbejdsmiljø, ikke bliver taget alvorligt. I fagbevægelsen ser vi flere og flere langvarigt syge på grund af det øgede psykiske pres på arbejdspladserne, hvor tempoet og arbejdsbyrden bare stiger og stiger.

Derfor har postbudene i Haslev vores fulde opbakning, fastslår Henrik Kjær.

 

 

Medarbejderne på haslev posthus kræver nu, at to af deres chefer bliver fyret på gråt papir. De føler sig stærkt pressede på grund af deres arbejdsmiljø. Og de lægger ikke fingrene imellem, når de skriver deres arbejdsmiljø med ord som stress og psykisk chikane.